Brain Based Safety

Managementtraining

De lijn (management en eerstelijns leidinggevenden) vormen de belangrijkste beïnvloeder van veilig gedrag op de werkvloer. De medewerker handelt zelfstandig en maakt zijn eigen keuzes. Deze keuzes worden sterk beïnvloed door het doen en laten van de lijn. Onveilig gedrag van medewerkers kan derhalve niet los gezien worden van het gedrag van de lijn.

Train-de-trainer

Grotere organisatie kunnen gebruik maken van train de trainer faciliteiten. Hierbij worden HR-functionarissen en veiligheidsspecialisten opgeleid om het management en de eerstelijns leidinggevende te trainen.

Lees meer...

Brain Based Safety levert hiervoor het gebruiksrecht van de methode, het cursusmateriaal en oefeningen/filmmateriaal. Na de train-de-trainer kunnen de opgeleiden zelfstandig trainingen geven binnen de organisatie.

Lees minder...

Lezingen

Brain Based Safety verzorgt lezingen voor congressen en veiligheidsgebeurtenissen. Meestal duren deze lezingen 60 tot 90 minuten en waar mogelijk wordt maatwerk geleverd.

Safety Dashboard

De meest gebruikelijke manier van het meten van veiligheid betreft eigenlijk het meten van het omgekeerde, namelijk onveiligheid. De zogenaamde “lagging” methode beschrijft in welke mate het in het verleden is misgegaan. Deze score bestaat uit een combinatie van aantal en ernst van de incidenten in een bepaalde periode. De voorspellende waarde van deze methode is beperkt. De afwezigheid van incidenten is nog geen garantie dat het in de toekomst goed gaat. De ontwikkeling van voorspellende factoren – “leading indicators” – is gaande.

Veiligheidsindex Brain Based Safety

Lees meer...

Deze leading indicators moeten worden gezocht in condities die de kans op veilig gedrag verhogen. Het gaat hier met name over het voorbeeldgedrag van de eerstelijns leidinggevende en de uitstraling van het management. Ook de manier waarop het werk georganiseerd is en hoe de werkomgeving er uitziet, heeft invloed op de toekomstige veiligheid. Brain Based Safety werkt met een zogenaamde VeiligheidsIndex, een mandje van verschillende variabelen die opgeteld tot een totaalscore met deels voorspellende waarde komen. Het opstellen van een VeiligheidsIndex is maatwerk. Reeds beschikbare informatie wordt hiervoor aangevuld met maandelijks verzamelde informatie via korte vragenlijsten.

Lees minder...

Toolboxen

De kern van de boodschap van Brain Based Safety wordt weergegeven in een 10-tal korte getekende films/animaties van ± 4 minuten waarin het ontstaan van (on)veilig gedrag in het algemeen en de competenties centraal staan.  Brain Based Safety heeft 10 toolboxen gemaakt waarmee u gestructureerd een meeting kan organiseren.

Lees meer...

Elk van de 10 Toolboxen bevat 3 onderdelen.

  1. Animatie (+-4 min)
  2. Animatie inclusief pauze momenten waarin over een vraagstelling gediscussieerd kan worden.
  3. Instructies voor de begeleider van de sessie
    1. Instructie video met uitleg over de Toolbox en de pauze momenten
    2. Draaiboek (PDF) voor de sessie die gegeven kan worden met de Toolbox
    3. Poster (PDF) die uitgeprint en opgehangen kan worden. Hierop staat een samenvatting van de sessie.
Hieronder staat een link naar de Demo. In deze demo staat de introductievideo en de eerste Toolbox.
Voor meer informatie kunnen u mailen naar Post@brainbasedsafety.nl

Lees minder...

360 graden feedback

De direct leidinggevende is een zeer belangrijke beïnvloeder van veilig gedrag. Brain Based Safety heeft 7 competenties gedefinieerd die een leider kan inzetten. Deze competenties zijn beschreven in het boek “De eerstelijns leidinggevende en veilig werkgedrag”.

Lees meer...

De 7 competenties zijn vertaald in een 360° feedback instrument. Dit instrument vergelijkt een zelfscore met de visies van de baas, de naaste collega’s en de medewerkers uit het eigen team. De resultaten vormen een prima start van een leiderschapstraject. De kern is dat iedere leidinggevende zichzelf inschat op 7 competenties. Elke competentie wordt gescoord op basis van zeven vragen. Tevens worden de baas, de naaste collega’s en de ondergeschikten gevraagd een inschatting te maken op dezelfde thema’s. De gegevens worden verwerkt tot een rapport.

Lees minder...

Offerte aanvragen

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top